Onze website is recentelijk vernieuwd. We gebruiken de komende maanden om verdere verbeteringen door te voeren en aanvullingen te doen.

Onze historie

De onderneming is in 1969 onder de naam C.R. Snel B.V. opgericht door Rob Snel. Een geschikte loods is op dat moment nog niet aanwezig. Casco’s worden veelal in de buitenlucht gebouwd op een terrein aan de Baanhoek in Sliedrecht.

In oktober 1971 wordt begonnen met de bouw van een nieuwe loods die op de plek van de oude loods komt te staan.

Rob’s visie onderscheidend te moeten zijn ten opzichte van de concurrentie leidt tot de investering in een grote schaar (voor het knippen van platen) en een grote kantbank (voor het zetten van platen).

In de loop der tijd groeit het bedrijf van één medewerker (naast Rob zelf) naar ongeveer vier medewerkers. Het gaat goed met de zaken, maar Rob wil dat het bedrijf ‘behapbaar’ blijft. Rob’s vrouw Henny helpt door, naast de zorg voor het huishouden en de kinderen, de administratie voor haar rekening te nemen.

In 1984 wordt de laatste vlet gebouwd, waarna de focus voornamelijk op stuurhuizen, bolders en ingangen in staal, aluminium en RVS komt te liggen.

Eind jaren ’80 wordt er een terrein aan de Industrieweg gekocht. Rob ziet mogelijkheden om zich, naast de productie, te richten op de verkoop van onderdelen voor de scheepsbouw zoals mangaten en hang- en sluitwerk voor deuren en luiken. In 1989 wordt daarom Rob Snel Technische Handelsonderneming B.V. opgericht.

In 2000 verhuist C.R. Snel B.V. naar het pand naast Rob Snel Technische Handelsonderneming B.V. aan de Industrieweg. Er wordt een grote loods gebouwd met moderne machines zoals een watersnijder, twee platenscharen, twee kantbanken en een buigmachine voor het buigen van waterdichte deurframes. De productie blijft zich richten op het leveren van maatwerk in staal, aluminium en RVS.

In 2003 neemt zoon Sebastian C.R. Snel B.V. over en werkt Rob, zij het wat meer op de achtergrond, nog gewoon mee.

In 2011 worden de handelsnamen aangepast naar Rob Snel Metaal & Techniek en Rob Snel Technische Groothandel om meer eenheid uit te stralen.
Beide bedrijven werken nauw samen om de klant een totaalpakket te kunnen bieden.

In augustus 2020 overlijdt oprichter Rob Snel op 81-jarige leeftijd. Tot zijn overlijden was hij vrijwel dagelijks op kantoor te vinden en was hij nog eigenaar/directeur van de Technische Groothandel.

Na zijn overlijden hebben de drie kinderen (Maurice, Sebastian en Jeanine) besloten om samen Rob Snel Technische Groothandel voort te zetten en verder te ontwikkelen. Kernpunten in het nieuwe beleid zijn nauw klantcontact en een goede vindbaarheid op internet.

Inmiddels bestaat het bedrijf ruim 50 jaar en wordt er gewerkt met een vast en kundig team dat altijd streeft naar hoge kwaliteit en bovenal een tevreden klant.