Rob Snel LIVE met nieuwe website

Sliedrecht, 21 juli 2022

Met trots presenteren we onze nieuwe website. Op deze website kunnen onze klanten nu vrijwel alle informatie over onze producten en dienstverlening vinden. De nieuwe website was nodig omdat de vorige website sterk verouderd was en deze te weinig informatie bood. Deze website was in 2010 ontwikkeld met het idee dat een bedrijf nu eenmaal een website moest hebben. Veel meer dan contactgegevens waren op de website echter niet te vinden.

Pand Rob Snel

De firma Rob Snel is in 1969 opgericht door Rob Snel. Nu, ruim 50 jaar later, bestaat het bedrijf uit twee ondernemingen, te weten Rob Snel Technische Groothandel en Rob Snel Metaal & Techniek. Sinds 2003 is zoon Sebastian directeur/eigenaar van Metaal & Techniek. Na het overlijden van Rob in 2020 hebben zoons Sebastian en Maurice en dochter Jeanine besloten om de Technische Groothandel samen te runnen en te ontwikkelen. Eén van de eerste grote stappen hierin was het compleet vernieuwen van de website.

Rob (pa) hechtte niet veel waarde aan een website. Hij moest het altijd hebben van het leveren van kwalitatief goede producten tegen een schappelijke prijs, flexibiliteit en mond-tot-mondreclame. Als kinderen onderschrijven wij het belang van deze zaken. Omdat we niet de illusie hebben dat iedereen ons al kent en we iedereen waarvoor we toegevoegde waarde hebben willen bereiken, lag het voor de hand om de website drastisch op de schop te nemen.

Het belangrijkste uitgangspunt voor de nieuwe website was dat we hoog in de zoekresultaten van Google terecht moesten komen met de zoektermen die voor ons van belang waren. Daarom hebben we ervoor gekozen om in zee te gaan met een webbouwer die gespecialiseerd is in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door in te zetten op SEO verwachten we een toppositie te kunnen veroveren in de zoekresultaten van Google. Dat is ook hard nodig omdat de website nu totaal onvindbaar is bij het zoeken op woorden als deurknevel, luikknevel, scharnier, mangat, waterdichte deur of waterdicht luik, terwijl dat toch onze belangrijkste producten zijn.

Looking over shoulder at website

Daarnaast was het van belang om bezoekers voldoende productinformatie te bieden. Onze nieuwe website bestaat uit meer dan 500 gestructureerde webpagina’s met productinformatie. Helaas zijn nog niet alle producten op de site voorzien van afbeeldingen en tekeningen. Komende maanden zullen we deze alsnog toevoegen.
Na selectie van een productgroep (bijvoorbeeld deurknevels) krijgt u alle producten uit deze productgroep te zien. Hierna kunt u kiezen voor een subgroep (bijvoorbeeld verzonken deurknevels) waarna alleen de producten die in deze subgroep vallen getoond worden. Door vervolgens te filteren krijgt u steeds specifieker te zien welke producten voldoen aan uw zoekeisen. Na het selecteren van het gewenste product krijgt u alle gewenste productinformatie in één oogopslag te zien: specificaties, foto’s en technische tekeningen. Indien gewenst kunt u meerdere gevonden producten in een aanvraag versturen waarna u van ons een offerte ontvangt.

We zijn erg benieuwd hoe bezoekers aan onze website de nieuwe website ervaren en ontvangen graag een terugkoppeling. Dit helpt ons om de website nog verder te verbeteren en onze klanten nog beter te helpen!

We verwelkomen u graag op onze nieuwe website,
Sebastian, Maurice en Jeanine